Tuesday, October 16, 2012

ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ



Η καλλιέργεια των δημητριακών και ιδιαίτερα του σιταριού ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια. Το ψωμί αποτελεί τη βάση της διατροφής του ανθρώπου και η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η αρτοποιία χρονολογείται από το 4000 π.Χ. στην αρχαία Αίγυπτο.

Βασικός σκοπός της ερευνητικής εργασίας είναι η αναζήτηση και καταγραφή του ρόλου του σιταριού και των δημητριακών στη παγκόσμια οικονομία και στη διατροφή του ανθρώπου.

Ειδικότεροι στόχοι και τα ερευνητικά ερωτήματα που θα προταθούν στους μαθητές είναι:
1. Το σιτάρι και τα προϊόντα του (ιστορικά στοιχεία, λαογραφία, αγροτική ανάπτυξη, λογοτεχνία)
2. Το αλεύρι (μύλοι, παραδοσιακά επαγγέλματα, εργαλεία, παραδοσιακές και σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής)
3. Το ψωμί ως προϊόν ζύμωσης και είδη αρτοσκευασμάτων – Παρασκευή ψωμιού στην παραδοσιακή και σύγχρονη αρτοποιία, επαγγέλματα και προοπτικές
4. Το σιτάρι και το ψωμί στην Ορθοδοξία
5. Ελληνικά έθιμα.
6. Ο άρτος πηγή έμπνευσης στη Τέχνη
7. Ψωμί και διατροφή
8. Ψωμί και διαφήμιση

No comments:

Post a Comment